Osnovna škola “Veljko Drobnjaković“ virtuelno će proslaviti dan škole – program za sve

 Osnovna škola “Veljko Drobnjaković“ virtuelno će proslaviti  dan škole – program za sve

Foto: O.Š.“veljko Drobnjaković“

Specifična situacija nametnula je upravi Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“ da zajedno sa đacima osmisle drugačiji sadržaj za svoj, rođendan Mjesne zajednice Risan i grada. Tako, u nedostatku brojnih kulturnih sadržaja, zbog covid19, Kotorani mogu danas uživati u školskom programu koji će od 10 časova biti na njihovoj facebook stranici.

Uprkos pandemiji, u minulom periodu, đaci su učestvovali na Međunarodnom takmičenju talentovanih osnovaca i srednješkolaca INFOS2020 i zauzeli 13 mjesta. Četiri učenika osvojila su prvo mesto, jedan  je zauzeo drugo, dok se osam njih  izborilo za treće mjesto. Na republičkom  nivou dva đaka osvojila su  treće odnosno drugo mjesto.

-Vannastavne aktivnosti realizuju sa na taj način što se djeca organizuju u manjim grupama i uključuju u različitim projektima. Sa NVO Eko centar Delfin učenici su bili uključeni u projekat ‚‚Biram zdrav život“‚ gdje su imali prilike da prisustvuju različitim edukativnim radionicama: prva pomć‚ planinarenje‚ kao i u upoznavanju jedriličarskih vještima., rekla je za Portal Novi, direktorica  Slavka Mirković ističući da će nastaviti da ostvaruju dobre rezultate.

Redakcija Portal Novi čestita Dan škole i želi puno uspjeha u daljem obrazovanju novih generacija.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još