Oštrije mjere od danas: Zatvoreni ugostiteljski objekti

 Oštrije mjere od danas: Zatvoreni ugostiteljski objekti

Zbog složene zdravstvene situacije u Kotoru su uvedenu oštrije epidemiološke mjere – saopšteno je na press konferenciji Instituta za javno zdravlje.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić saopštio je da se zbog velikog broja oboljelih zatvaraju lokali u Herceg Novom, Nikšiću, Cetinju, Podgorici i Ulcinju ., odnosno restorana, kafana, kafiterija, hotelskih restorana, osim za goste hotela.

Zbog složene zdravstvene situacije u Bolnici Meljine Bajić je obećao da će nastojati da riješe problem dodatno uzrokovan infekcijom covid19, jer je inficirano pet ljekara a nedostaje i srednji medicinski kadar.

-Radimo sve što je u našoj moći da prebacimo ljude, kadar, da donesemo opremu i povećamo kapacitetete gdje treba. Mi već na tome radimo. To nije nešto što čekamo da se desi pa da radimo. Na tom principu rade Komisije i funkcioniše operativni štab za klinički menadžment – kazao je Bajić, napominjući da Bolnica Meljine nije bila predviđena kao kovid bolnica .

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić naveo je da su trećina testiranih novopozitivne osobe i nivo obolijevanja je u porastu.

Taj trend je, prema njegovim riječima, razlog pooštravanja mjera.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još