Počele prijave za turističke vaučere

 Počele prijave za turističke vaučere

 Tokom prve faze platformi mogu pristupiti i registrovati se privatni izdavaoci smještaja i tim putem objaviti raspoložive smještajne jedinice sa fotografijama i ostalim detaljima smještaja. 

Kada svi podaci registrovanih ugostitelja budu unešeni u veb platformu, slijedi druga faza tokom koje će se omogućiti pristup krajnjim korisnicima vaučera.  
U narednih nekoliko dana oko 25,000 korisnika će putem SMS poruke, koja će biti dostavljena na brojeve telefona koji su evidentirani u bazi, prilikom prvobitne prijave, dobiti pristupne podatke i instrukcije kako da rezervišu smještaj i iskoriste vaučere do 31.12.2021. godine, do kada isti važe.

Važno je pomenuti da će apsolutno svi zdravstveni i prosvjetni radnici dobiti mogućnost da koriste vaučer. Ukoliko se desi da neko ne dobije SMS poruku  ili bude greškom izostavljen sa spiska moći će naknadno da se doda u bazu korisnika.

U opticaju je oko 25.000 jednokratnih turističkih vaučera namijenjenih za prosvjetne i zdravstvene radnike u vrijednosti do 200eur, a 415 vlasnika privatnog smještaja je steklo uslov da bude na listi sa koje prosvjetni i zdravstveni radnici mogu izabrati gdje žele da provedu svoj odmor. Na pomenutoj platformi svi zdravstveni i prosvjetni radnici će nakon prijave moći da vide ponudu vlasnika privatnog smještaja, koji u zavisnosti od kategorije privatnog smještaja formiraju cijene, i odlučiti se šta je za njih najpovoljnije i najbolje. Vlasnik vaučera može da se odluči da neiskoristi u potpunosi svoj vaučer, a može i da se odluči da produži svoj odmor i iznos iznad 200eur sam nadoknadi.

Posebnu zahvalnost dugujemo Oykos development-u, osnivačkoj članici ICT Cortex udruženja, koji je donirao razvoj i održavanje platforme preko koje će se realizovati pomenute mjere.

Podsjećamo, turistički vaučeri su predviđeni Vladinim paketom mjera podrške iz prvog kvartala 2021. godine. U pitanju je mjera kojom se želi prije svega pružiti podrška izdavaocima privatnog smještaja ali i ukazati dodatna podrška i uvažavanje za dva važna stuba razvoja društva – prosveta i zdravstvo, koji su bili direktno izloženi pandemiji. 

Upustvo za prijavu i korišćenje platforme se nalazi sljedećem linku
https://www.youtube.com/watch?v=yA3iFoVJ4Ys

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još