Podrška izdavaocima privatnog smještaja

 Podrška izdavaocima privatnog smještaja

Ministarstvo ekonomskog razvoja je objavilo Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore i izdalo Obavještenje izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike. To je kako je saopšteno, učinjeno shodno Mjerama pomoći građanima i privredi koje je Vlada Crne Gore nedavno usvojila. Zahtjeve i prijave slati do 1. marta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je u cilju pomoći turističkoj privredi, shodno usvojenim Mjerama podrške građanima i privredi – Kratkoročne mjere za I kvartal 2021. godine, objavilo Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore i izdalo Obavještenje izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike.

„Shodno Javnom pozivu za subvencionisanje turoperatora, zainteresovana privredna društva, druga pravna lica ili preduzetnici, koja posjeduju rješenja i licencu o odobrenju za obavljanje turističke agencije vrste organizator putovanja (turoperator), mogu podnijeti zahtjev do 1. marta 2021. godine“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Shodno Obavještenju izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike, zainteresovana fizička lica koja su upisana u Centralni turistički registar za pružanje usluga u domaćinstvu mogu podnijeti prijavu do 1. marta 2021. godine, u cilju realizacije turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike.

Potrebnu dokumentaciju zainteresovana lica mogu dostaviti Ministrastvu ekonomskog razvoja preporučenom poštom, predajom na arhivi ili e-poštom na adresu: prijave@mek.gov.me.

Bliže informacije o ostvarivanju prava, po osnovu Javnog poziva i Obavještenja, dostupne su na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja i to na linkovima:

1.https://mek.gov.me/vijesti/239122/Javni-poziv-za-dostavljanje-zahtjeva-za-dodjelu-subvencija-za-turoperatore.html,
2.https://mek.gov.me/vijesti/239123/Obavjestenje-izdavaocima-privatnog-smjestaja-o-realizaciji-turistickih-vaucera-za-prosvjetne-i-zdravstvene-radnike.html

„Na ovaj način Ministarstvo ekonomskog razvoja kontinuirano pruža podršku sektoru turizma i ugostiteljstva, kao najpogođenijoj grani privrede, usljed posljedica pandemije virusa COVID-19“, zaključuju iz tog vladinog resora.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još