Policija spriječila pucnjavu

 Policija spriječila pucnjavu

Foto:FOS media

Kotorska policija je, preduzimajući preventivne aktivnosti na području opštine Kotor, spriječila izvršenje teškog krivičnog djela iz oblasti delikata protiv života i tijela, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“ Juče oko 13.45 časova u naselju Sveta Vrača, pripadnici policije su preduzimali službene mjere i radnje iz svojih nadležnosti, kojom prilikom su u trenutku dok su se kretali službenim motornim vozilom, uočili dvije nepoznate osobe kako stoje na ulici i da jedna od njih u ruci drži pištolj”, saopštila je policija.

Brzom reakcijom policijskih službenika od M.M. (37) iz Kotora oduzet je pištolj marke „Bereta 92 FS“ kalibra 9 mm, u kojem su se nalazila tri metka od kojih je jedan bio u cijevi.

“M.M. je na ovaj način izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu D.K. a efikasnim djelovanjem policije spriječeno je eventualno izvršenje težeg krivičnog djela”, navodi policija u saopštenju.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se M.M. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još