Predsjednik Skupštine Crne Gore posjetio Kotor

 Predsjednik Skupštine Crne Gore posjetio Kotor

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić je, prije odlaska na ustoličenje kotorskog biskupa monsinjora Ivana Štironje, primio u zvaničnu posjetu predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića i predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić je Predsjednika Skupštine upoznao sa svim problemima lokalne samouprave kao i sa inicijativom upućenom Vladi Crne Gore da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status Grada.

„U inicijativi tražimo od Vlade da Kotoru zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora“ – kazao je Jokić.

On je istakao da Kotor u proteklih 16 vjekova ima neprekidan kontinuitet grada, koji se ogleda u činjenici da je tokom tog perioda predstavljao vrstu političkog, vjerskog, ekonomskog, trgovačkog, prosvjetnog, zdravstvenog i pomorskog centra, bez obzira na njegov status u okviru država koje su vladale tim područjem ili na periode njegove autonomnosti.

Jokić je prisutne upoznao i sa formiranjem punktova za vakcinaciju, te sa konstantnim informisanjem građana o neophodnosti poštovanja mjera za suzbijanje virusa COVID-19, kako bi se trend smanjenja broja oboljelih nastavio i u narednom periodu.

On je pomenuo i saradnju Kotora sa Dubrovnikom kao i mogućnost saradnje sa drugim mediteranskim gradovima, kako bi se stvorili uslovi za kontinuirani održivi turizam.

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić je pohvalio rad Opštine Kotor na stabilizaciji finansijskog stanja kao i proaktivno i uporno djelovanje na poboljšanje uslova za predstojeću turističku sezonu.

(Opština Kotor)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još