Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao Dan opštine Kotor

 Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao Dan opštine Kotor

Foto:Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, predsjedniku Vladimiru Jokiću, predsjedniku Skupštine opštine Dejanu Vukšiću, odbornicima i svim građanima Kotora uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Kotor sa svojom u svijetu priznatom univerzalnom vrijednošću, civilizacijskim nasljeđem i jedinstvenom ljepotom, ostaje ne samo nezaobilazan element prepoznatljivosti Crne Gore, već i jedan od istinskih stubova moderne evropske i građanske Crne Gore. Bez obzira na izazove svoje duge istorije, građani Kotora su uspjeli sačuvati sklad i harmoniju, kao neprolazne vrijednosti multietničkog društva, i na njima odnjegovati antifašizam kao ideju koja je prije 76 godina doprinijela oslobođenju grada i države.

U savremenoj Crnoj Gori, članici NATO-a i čvrsto na putu ka članstvu u EU, Kotor mudro koristi pogodnosti novog prosperitetnog perioda, njegujući tradiciju, čuvajući status zaštićenog kulturnog dobra svjetske baštine, time doprinoseći sve većem razvoju turizma i valorizaciji razvojnih potencijala. Upravo poseban status Kotora, obavezuje nas na dodatnu pažnju u sagledavanju pravaca njegovog daljeg održivog razvoja, kako bismo i generacijama pred nama omogućili uživanje vijekovnih i transnacionalnih kulturnih i istorijskih vrijednosti. Uvjeren sam da ćemo na temelju dugoročnih strateških opredjeljenja, u duhu zajedništva i razumijevanja, nastaviti putem daljeg ekonomskog razvoja i prosperiteta.“

(Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore )

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još