Predsjednik Kotora ponudio pomoć porodicama u Petrinji

 Predsjednik Kotora ponudio pomoć porodicama u Petrinji

Grad Petrinja

g-din Darinko Dumbović, gradonačelnik

Poštovani gospodine Dumbović,

U ime građana Kotora i svoje lično, Vama i porodicama stradalih u zemljotresu koji je danas zadesio Petrinju, kao i svim stanovnicima Vašeg grada, upućujem najiskrenije saučešće. Kotor i kotorani pamte zemljotres koji je 1979. razorio crnogorsko primorje i jednako pamte višegodišnju kontinuiranu pomoć svih naroda tadašnje Jugoslavije bez koje bi se naš grad mnogo teže i duže oporavljao.

Poštovani gradonačelniče, dragi kolega, Kotor najiskrenije saosjeća sa građanima Petrinje i tu našu solidarnost želimo iskazati pružanjem gostoprimstva tokom ovih hladnih prazničnih dana, ili kada god se po Vama ukaže potreba, za jedan broj porodica koje su ostale bez svojih domova.

Nadamo se da ćete prihvatiti naš iskreni predlog i da ćemo u što skorijem periodu imati prilike da, bar na ovaj simboličan način, pružimo ruku i olakšamo Vama i Vašim sugrađanima ovaj težak trenutak kako za Petrinju tako i za cijelu Republiku Hrvatsku.

Gradonačelniče, uvijereni da će Petrinja i njeni gradjani i gradjanke uspijeti u ovoj nesreći da pronadju snagu i da zajedno sa Gradom iz svega izadju jači kao što je to Kotor nekada uspio,

Sa posebnim poštovanjem, Kotor Vas spremno očekuje.

Iskreno

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još