Prekinuta SO Kotor:Neslaganje odbornika dovelo do gubitka kvoruma

 Prekinuta SO Kotor:Neslaganje odbornika dovelo do gubitka kvoruma

Prisutnima se, nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice SO Kotor i upoznavanja sa predviđenim dnevnim redom, obratio odbornik Socijalističke narodne partije Ljubenko Borović. On je, u ime kluba odbornika partije koju zastupa i Nove srpske demokratije, zatražio da se četvrta tačka dnevnog reda-Predlog Rješenja o imenovanju v. d. sekretarke Skupštine opštine Kotor, povuče sa dnevnog reda do konačnog usaglašavanja i dogovora na nivou koalicije “Za budućnost Kotora”.

Predlog da se pomenuta četvrta, ali i tačka 3-Predlog Rješenja o razrješenju sekretarke Skupštine opštine Kotor, sklone sa dnevnog reda, imala je, u ime kluba Građanskog pokreta URA, odbornica Ljiljana Popović Moškov.

“Bila sam svjedok i znam kakvi su sve pritisci rađeni kako bi dosadašnja sekretarka lokalnog parlamenta Dušanka Banićević podnijela ostavku. Zgrožena sam tim postupcima”, rekla je Popović Moškov, uz konstataciju da  na sekretarku Banićević, odnosno njen rad, niko od odbornika do sada nije imao pritužbu. 

“Ljude treba smjenjivati u slučaju kada svoj posao ne rade kako treba ili ga zloupotrebljavaju, što sa sekretarkom Banićević nikada nije bio slučaj”, poručila je Popović Moškov, pozivajući se na tekst koalicionog sporazuma u kojem se navodi da, ukoliko dođe do smjene kadrova, ista će popunjavati, kaže, iz “unutrašnjih rezervi”.

“Neshvatljivo je da se u našoj opštini, posebno danas, u preduzećima koja se suočavaju sa brojnim problemima izazvanim pandemijom korona virusa, nije mogla naći osoba  koja bi ovaj posao obavljala na adekvatan način. Možda je kod vas pobuda za ovu tačku dnevnog reda bila drugačije prirode, možda iz kvote vaše koalicije, ali kod nas u URI, situacija je sasvim jasna. Nećemo glasati za Predlog Rješenja o imenovanju v. d. sekretarke Skupštine opštine Kotor, jer ne pristajemo na popunjavanje radnih mjesta u našoj opštini dovođenjem kadrova izvan Kotora”, rekla je Popović Moškov.

Predlog Rješenja o razrješenju sekretarke Skupštine opštine Kotor nije dobio potrebnu većinu glasova i ostao je na dnevnom redu sjednice.

Da se tačka 20-Predlog Odluke o načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji opštine Kotor povuče sa dnevnog reda, zatražio je u ime kluba Demokratske partije socijalista Kotor, odbornik Željko Avramović. Kao razlog je naveo činjenicu da materijal za ovu tačku dnevnog reda, koji je odbornicima ove partije trebao biti upućen elektronskim putem, nije dostavljen. Na njegov zahtjev, a uz saglasnost predsjednice SO Kotor Maje Mršulje, ova tačka je povučena sa dnevnog reda.

Prije glasanja za predlog odbornice Popović Moškov (URA) da se danas ne raspravlja o Predlogu Rješenja o imenovanju v. d. sekretarke Skupštine opštine Kotor, pauzu je, zarad, kako je kazao, mogućeg dogovora u vladajućoj koaliciji, tražio odbornik Nove srpske demokratije, Željko Knežević. 

Nakon njegovog izlaganja, prozivka je obavljena još jednom, uz konstataciju da sjednici prisustvuje 14 odbornika, što nije bilo dovoljno za punopravno odlučivanje odbornika u skupštini.

Rad sjednice je prekinut, a kako je saopštila predsjednica Mršulja, u roku od tri dana biće sazvan kolegijum predsjednika skupštine, radi dogovora o datumu nastavka pete sjednice SO Kotor.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još