Premijer Zdravko Krivokapić boravio je danas u Perastu i Kotoru

 Premijer Zdravko Krivokapić boravio je danas u Perastu i Kotoru

Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, boravio je sa svojim saradnicima u radnoj posjeti opštini Kotor. Predsjednika Vlade dočekao je u Perastu predsjednik Opštine Vladimir Jokić, gdje su zajednički obišli Muzej grada Perasta.

U nastavku posjete predsjednik Vlade i predsjednik Opštine imali su radni sastanak u Opštini Kotor. Na sastanku premijer Krivokapić predočio je lokalnom rukovodstvu planove Vlade Crne Gore, potencirajući namjeru Vlade da zaustavi sve privilegije pojedinaca, da radi u opštem interesu svih građana, da započne proces decentralizacije, te da obnovi moral i crnogorsko društvo.

Predsjednik opštine je upoznao premijera sa svim problemima sa kojima se Kotor suočava, od UNESCO statusa, gradnje na Kostanjici, preko projekata bulevara, sportske sale i bazena, do projekta odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.  

Zajednički je izraženo zadovoljstvo susretom i dogovoreno da se koordiniraju aktivnosti Vlade i lokalne samouprave u cilju prevazilaženja i rješavanja nagomilanih problema.

 Predsjednik opštine uručio je predsjedniku Vlade inicijativu za dodjelu statusa grada Kotoru, na način što će lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrditi status Grada Kotora i isti proglasiti kulturnom prijestonicom Crne Gore, što je predsjednik Vlade sa zadovoljstvom prihvatio.

Sastanku su pristustvovali predsjednica SO Kotor Maja Mršulja, potpredsjednici opštine Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević, sekretari u lokalnoj samoupravi Jelena Franović, Nebojša Ilić, Ognjen Vukasović, Simeona Begović.

U nastavku posjete, Krivokapić i Jokić obišli su Pomorski muzej Crne Gore i Istorijski arhiv Kotora, gdje su se upoznali sa postavkama, kao i sa problemima koje muče ove institucije.

 KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još