“Priroda i ekoturizam” kategorija u kojoj je Tivat nominovan za Green Destinations

 “Priroda i ekoturizam” kategorija u kojoj je Tivat nominovan za Green Destinations

Tivat je nominovan za Green Destinations Sustainable Story Award 2021. u kategoriji “Priroda i ekoturizam” za Priču o dobroj praksi: Restauracija prirodnih vrijednosti kroz upravljanje Specijalnim rezervatom prirode „Tivatska Solila“ (Good Practice Story: RestorativeChange Management of the Special Nature Reserve “Tivatska Solila”

Tivat je aktivni učesnik u procesu pristupanja programu Green Destinations i dobitnik je nagrade za TOP 100 održivih destinacija za 2020. godinu. Za ovu nagradu su aplicirali TO Tivat i JP “Morsko Dobro” sa primjerom dobre prakse upravljanja Posebnim rezervatom prirode “Tivatska solila”. Sve destinacije na listi Top 100 za 2020.godinu takmičari su završnog dijela nagrada koje se svake godine organizuje na medjunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu.

Posebni rezervat prirode “Tivatska Solila” je jedan od 6 nominovanih u kategoriji “Priroda i ekoturizam”. Finalisti će biti proglašeni na ceremoniji koja će se održati tokom medjunarodnog sajma turizma ITB u Berlinu, 12.marta u 14h. Ove godine sajam se organizuje online. Glavni sponzori Green Destinations Story Award su ITB Berlin i GLP Films.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još