Pristanište Bazdanj osloboditi od nepropisno usidrenih plovila

 Pristanište Bazdanj osloboditi od nepropisno usidrenih plovila

Uz pristanište Bazdanj ne mogu se više vezivati plovila, naredba je Inspekcije za sigurnost plovidbe na moru. O tome koja plovila, kolikih gabarita i u kom vremenskom intervalu mogu koristiti pristan informisaće JP Morsko dobro putem table. Na plovnom putu još uvijek se nalazi remorker kotorske kompanije„Briv construction“ .On je ostao privezan na istoj pozicij gdje se ranije sidrio trajekt kotorske kompanije.

Mještani Krtola očekuju da nadležne institucije preduzmu mjere kako bi se vezivanje na mulo Bazdanj dovelo u red, jer su ga veliki plovni objekti oštetili.

Prije nekoliko godina JP Morsko dobro je saniralo pristanište. No, time nije riješen njihov problem, već naprotiv pojačavanjem temelja pristaništa manja plovia sa bočnih strana ne mogu pristajati . Iz preduzeća su obećali da će taj problem ispraviti i riješiti.

Podsjećamo da je pristanište Bazdanj sagrađeno prije sedam decenija na djelovima imanja mještana a za potrebe pomorskog prevoza radnika bivšeg tivatskog Arsenala. Više od 10 godina bespravno ga je koristila firma YU Briv koja ima postavljene plutače i vezuje hidrotehnička plovila velikih gabarita.

Iz Lučke kapenije su saopštili da će sva plovila u Boki Kotorskoj, koja su nepropisno privezana ili usidrena, dobiti rješenje o izmjestanju.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još