Privredna komora:Boljom strategijom do novih kadrova

 Privredna komora:Boljom strategijom do novih kadrova

Foto: Privredna komora CG

Strategijom razvoja pomorske privrede 2020-2030. godina, kao strateški cilj naše zemlje definisano je povećanje doprinosa pomorske privrede i povezanih djelatnosti sveukupnom ekonomskom razvoju,  a kao jedna od prioritetnih aktivnosti podsticanje razvoja luke Bar, kao logističkog centra, integrisanog u multimodalni transportni sistem i formiranje radnog tijela, koje će imati zadatak da prati i koordinira razvoj logističkih aktivnosti preko luke Bar i Crne Gore. S tim u vezi, na predlog privrednika i resornog ministarstva, Upravni odbor Privredne komore Crne Gore donio je Odluku o obrazovanju Koordinacionog odbora za tranzitni saobraćaj.

U cilju promovisanja stručnog obrazovanja i podsticanja učenika da se obrazuju po programima prepoznatim kao deficitarni na tržištu rada, kao i aktivnog udruživanja poslodavaca u razvoj stručnog obrazovanja, Privredna komora Crne Gore i Ministarstvo prosvjete potpisali su Protokol o saradnji. Ovim dokumentom se definiše promocija stručnog obrazovanja kao prvog izbora, uz povećanje realizacije praktičnog obrazovanja kod poslodavca i učenja na radnom mjestu.

Privredna komora Crne Gore stipendiraće 30 učenika srednjih stručnih škola i dva studenta rudarstva i geologije u tekućoj nastavnoj godini. Predviđeni iznos stipendija je po 70 eura za učenike srednjih stručnih škola i po 200 eura mjesečno, za dva studenta rudarstva i geologije.

.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još