Problemi kotorskih privrednika predočeni rukovodstvu opštine na sastanku

 Problemi kotorskih privrednika predočeni rukovodstvu opštine na sastanku

Foto: opstina Kotor

Danas je u Opštini Kotor održan sastanak sa predstavnicima kotorskih privrednika, saopšteno nam je iz lokalne uprave.

Na sastanku su iznešeni problemi sa kojima se suočavaju usljed krize nastale pandemijom virusa korona, izazazovima koje im predstoje, kao i mogućnostima za brži oporavak privrednog sektora. Sastankom je predsjedavao Siniša Kovačević, potpredsjednik Opštine Kotor, a sastanku su prisustvovali i Ivan Mikijelj – menadžer Opštine Kotor, Nebojša Ilić – sekretar Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije i Tamara Lompar – sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj.

Predstavnik udruženja NVU “Kotorski privrednici 365” Dušan Samardžić je upoznao predstavnike lokalne samouprave sa teškim položajem u kojem se trenutno nalaze, nedostatkom finansijskih sredstava za njihov budući rad, kao i za potrebom da Opština Kotor donese skup mjera pomoći lokalnim privrednicima.

Potpredsjednik Siniša Kovačević je saopštio da je Opština Kotor svjesna situacije u kojoj se privrednici nalaze i da će shodno tome u što kraćem roku predstaviti program mjera pomoći, u skladu sa trenutnim mogućnostima. Takođe je izrazio spremnost za uspostavljanje bolje komunikacije i saradnje sa privrednim sektorom, koji je od velike važnosti za grad.

Postignut je dogovor da privrednici i lokalna samouprava ubuduće partnerski sarađuju i u zajedničkom dijalogu nađu optimalna rješenja za oporavak privrede i izlazak iz postojeće situacije, saopštili su iz Službe za odnose s javnošću.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još