Protest u Risnu zbog smjene direktorice OŠ „Veljko Drobnjaković

 Protest u Risnu zbog smjene direktorice OŠ „Veljko Drobnjaković

Građanski protest u organizaciji Savjeta roditelja OŠ ,,Veljko Drobnjaković“ održan je juče, mirnom šetnjom od škole u Risnu do parka u centru grada, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Protest je održan zbog odluke Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, da smijeni direktoricu ove škole Slavku Mirković, koja je razriješena dužnosti  22. jula.

Kako je za Radio Kotor kazala predsjednica Savjeta roditelja Vladana Kumburović, okupljeni poručuju da se protive smjeni direktorke,  prije svega zbog svih njenih stručnih referenci i uspjeha koji je postigla ova obrazovna ustanova u posljednjem periodu.

 ,, Risanska škola je za vrijeme trajanja njenog mandata od 2018. godine nizala brojne uspjehe. Učenici su učestvovali na međunarodnim i republičkim takmičenjima i ostvarivali zapažene rezultate, a škola je renovirana i uslovi za boravak učenika su značajno poboljšani. Smatramo da nema nikakvog razloga za njenu smjenu i zbog toga smo se i okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo.

Zadovoljni smo odzivom roditelja koji su podržali protesnu šetnju, iako je vrijeme godišnjih odmora. Mi smo samo izašli da poručimo da ćemo i dalje biti protiv smjene direktorke. Povodom njenog razrješenja Savjet roditelja je ministarski Vesni Bratić uputio dopis tj. molbu za preispitivanje odluke o njenoj smjeni iskazujući nezadovoljstvo ovim postupkom jer smatramo da njeno razrješenje nema utemeljenja”, poručila je Kumburović.

Tokom protestne šetnje nije bilo zaustavljanja saobraćaja, a skup su obezbjeđivali pripadnici Uprave policije.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još