Razviti turističku saradnju Crne Gore i Slovačke

 Razviti turističku saradnju Crne Gore i Slovačke

Ambasador Slovačke Republike Nj.E. Boris Gandela i direktorica NTOCG Ane Tripković Marković razgovarali o mogućnostima za unaprjeđenje saradnje dvije zemlje na planu turizma.

Direktorica Tripković Marković upoznala je ambasadora sa dosadašnjim promotivnim aktivnostima na tom tržištu i interesovanjem turističke privrede da se inteziviraju aktivnosti u cilju privlačenja slovačkih turista, kako tokom ljetnje, tako i tokom zimske sezone, a imajući u vidu konstantan trend rasta ostvarenog turističkog prometa u periodu prije pandemije i činjenicu da je karakteristično da oni nisu isključivo zainteresovani za kupališni turizam, već i za druge vidove selektivnog turizma kao što su planinski, eko turizam, kulturni, avanturistički i dr.

Ambasador Gandel izrazio je punu spremnost Ambasade Slovačke za podršku na tom planu i predložio ostvarivanje kontakta sa Nacionalnom turističkom organizacijom Slovačke u cilju daljeg povezivanja turističkih poslenika i produbljivanja saradnje, obzirom na značaj turizma.

Sagovornici su se složili da postoji veliki potencijal za saradnju, imajući u vidu relativnu blizinu tržišta i aktuelne avionske konekcije sa aerodromima u Beču i Budimpešti, te dogovorili naredne korake na planu njenog inteziviranja.

(Saopštenje Nacionalne turistička organizacija Crne Gore)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još