Realizovana ekstradicija međunarodno traženog lica iz Kraljevine Španije u Crnu Gori

 Realizovana ekstradicija međunarodno traženog lica iz Kraljevine Španije u Crnu Gori

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala-Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, realizovali su ekstradiciju međunarodno traženog lica iz Kraljevine Španije u Crnu Gori.

Realizovana je ekstradicija Lj.K. (29) iz Kotora, koji se potražuje po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB INTERPOL-a Podgorica po naredbi Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postpuku koji je protiv njega vodi pred ovim sudom zbog krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Lj.K. se potražuje zbog osnovane sumnje da je 31. maja 2016. godine u Kotoru u naselju Dobrota, zajedno sa optuženim M.B., pokušao da liši života oštećenog R.M. na način što su u pravcu vozila sa kojim se oštećeni kretao, ispalili više projektila koji su pogodili navedeno vozilo, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta.

Napominjemo da je Lj.K. 22. avgusta 2020. godine na osnovu višemjesečne istrage ciljanog traganja u Španiji lociran i lišen slobode.

U okviru navedene ciljane potrage, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za medjunarodnu operativnu policijsku saradnju, u bliskoj saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, blisko su sarađivali sa više timova za ciljano traganje u okviru ENFAST-a – Evropske mreže timova za ciljanog traganje, što je na kraju dovelo do lociranja predmetnog lica.

Lj.K. je predat nadležnom sudu na dalju nadležnosti.

Izvor: https://mup.gov.me/

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još