Rekonstrukcija uz korito rijeke Spile u Risnu

 Rekonstrukcija uz korito rijeke Spile u Risnu

Ove sedmice su počeli radovi na rekonstrukciji ograde uz korito rijeke Spile u Risnu, a po riječima predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Trojana Čučkovića, izvode se u okviru Programa Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za održavanje ograda na teritoriji opštine. 

,,Najprije se pristupilo čišćenju zelenila koje raste iz zida, a nakon toga se krenulo sa revitalizacijom ograde koja će u potpunosti biti rekonstruisana od mosta na magistralnom putu, do starog kamenog mosta. U drugoj fazi radova će biti rekosntruisana ograda od kamenog mosta do Osnovne škole ”Veljko Drobnjaković”, kazao je Čučković. 

U planu je i obezbjeđivanje arheološkog nalazišta u blizini škole. 

,, Nažalost, taj arheološki lokalitet je potpuno zapušten, a ograda je oštećena na više mjesta. Pokušavamo da nađemo adekvatno riješenje u saradnji sa Centarom za konzervaciju i arheologiju Crne Gore. Koji će sistem biti primijenjen vidjećemo, a takođe i da li će se pristupiti zatrpavanju, ili ponovnom ograđivanju lokaliteta. Neophodno je nešto raditi po tom pitanju što prije, jer ovaj lokalitet koje se u kišnom periodu pretvori u bazene prljave vode, predstavlja opasnost za đake i prolaznike”, dodaje Čučković. 

On je za Radio Kotor kazao da se još ne zna kada će početi rekonstrukcija hotela “Teuta”, iako je početak radova bio najavljen 15. septembra.

 ,,Imali smo najavu da će radovi početi. Od tada smo investitoru poslali više mejlova, ali nismo dobili odgovor, tako da još uvijek nemamo informaciju kada će početi rekonstrukcija hotela. Postavljeni su kontejneri za radnike i dovedene građevinske mašine, ali potvrde o početku radova još nema”- zaključio je Čučković.

 Foto: MZ Risan

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još