Risan:Mirna protestna šetnja zbog smjene direktorice Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“

 Risan:Mirna protestna šetnja zbog smjene direktorice Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“

U organizaciji Savjeta roditelja danas u 9 časova u Risnu će biti organizovana mirna protestna šetnja od OŠ „Veljko Drobnjaković“ do parka u centru grada poštujući epidemiološke mjere. Mirni građanski protest se organizuje zbog odluke ministarstva prosvjete , nauke, kulture i sporta o smjeni direktorice ove škole Slavke Mirković, koja je razriješena dužnosti 22. jula. Protest je u zakonskom roku prijavljen Odjeljenju bezbjednosti Kotor.

Povodom razrješenja direktorice Mirković, Savjet roditelja je ministarki Vesni Bratić uputio dopis , tj molbu za preispitivanje odluke o njenoj smjeni, iskazujući nezadovoljstvo ovim postupkom jer smatraju da njeno razrješenje nema utemeljenja.

Savjet roditelja u dopisu u koji je Pobjeda imala uvid, informišu ministarku Bratić, da je za vrijeme svog mandata od novembra 2018. godine , Mirković svoj posao obavljala odgovorno i uspješno.

“Uvijek je bila spremna za saradnju , konstruktivan dijalog i veoma pristupačna učenicima i roditeljima. Zbog svih njenih stručnih referenci i kompetencija tvrdimo da gospođa Mirković nije zaslužila da na ovaj način bude razriješena, te Vas molimo da još jednom preispitate svoju odluku i uzmete u obzir sve činjenice koje navodimo. Od početka njenog mandata škola u Risnu je napredovala u svakom pogledu, a o njenom savjesnom i brižljivom radu svjedoče brojni učinci u cilju unaprijeđenja školske infrastrukture. Rekonstruisano je područno odjeljenje škole u Perastu. Zamijenjena je sva unutrašnja stolarija u matičnoj školi, renovirano je školsko dvorište i stepenište ispred škole. Postavljen je video nadzor oko škole. Ugrađene su nove klime u prostorijama u kojima su nedostajali, postavljena je nova rasvjeta u sali za fizičko vaspitanje” navodi se dopisu Savjeta roditelja.

Dalje ističu da o kvalitetu rada direktorice Mirković govore i izvanredni rezultati na takmičenjima učenika i nastavnika, a između ostalog, posebno ukazuju na uspjehe na planu međunarodne saradnje .Kao primjer navode pohvalu i priznanje GENE ( Global Education Award ) za kvalitet i inovacije u radu kao primjer kvaliteta i dobre prakse, te nominaciju škole u okviru proslave obrazovanja u svijetu WEW 2021 među 146 najboljih škola svijeta (odabir među 5 najboljih škola sa Balkana koji je raspisala Balkanska nastavnička mreža), zatim sticanje statusa Međunarodne eko- škole i međunarodne nagrade zelena zastavica.

Savjet roditelja poručuje da zahvaljujući njenim odličnim idejama, napornom radu, uspjesi škole nijesu izostali i da zato nije slučajno što su zaposleni u školi , djeca, roditelji , lokalna zajednica, brojni prijatelji škole nesebično podržavali ideje direktorice Mirković jer je škola za vrijeme njenog mandata nizala uspjehe.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još