„Risanski makaruli“ bogata trpeza i muzički program

 „Risanski makaruli“ bogata trpeza i muzički program

Lijepo je bilo sinoć na risanskoj rivi, gdje su se, poštujući zdravstvene mjere, okupili gosti i uživali u fešti „Risanski makaruli“ koju već deset godina organizuje žene Risna uokupljne u istoimenoj nevladinoj organizaciji.

,, Prošle godine zbog mjera protiv suzbijanja korona virusa nismo održali feštu, a ove godine iz istih razloga kasnimo za mjesec dana od uobičajnog termina, koji je prema kalendaru manifestacija uvijek bio drugi vikend u junu. Takođe, zbog epidemiološke situacije odlučili smo da ne pozivamo na učešće organizacije žena iz okolnih opština, što je ranijih godina bila uobičajna praksa.Trpezu sa raznim specijalitetima pripremile su ,,Žene Risna” i Dom starih “Grabovac” čijoj upravi dugujemo veliku zahvalnost jer nam svake godine daju podršku”- kazala je otvarajući manifestaciju predsjednica NVO „Organizacija žena Risan“ Anka Perović.

Posluženi su brojni specijaliteti i delicije, a dominirali su makaruli spremljeni na brojne načine: sukani, sa toćom, pestom, slanim sirom, slatki makaruli.

U kulturno-zabavnom programu učestvovavali su: Folklorni ansambl “Nikola Đurković” Kotor sa dvije koreografije, rišnjanin Duško Milović sa kćerkama koji 35 godina radi i pjeva u Danskoj i estradna umjetnica Tanja Šeter.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još