„Risanski makaruli“ večeras od 20 h

 „Risanski makaruli“ večeras od 20 h

Žene Risna pripremaju za večeras tradicionalnu manifestaciju “Risanski makaruli”. Biće to deseti put da ovom autentičnom gastro ponudom najave početak sezone. Da pandemija kovida nije poremetila, bio bi ovo 11 susret u Teutinom gradu.

Predsjednica NVO Organizacije žena „Risan“, Anka Perović rekla je da se nakon pauze od godinu dana, zbog svjetske zdravstvene krize, raduje večerašnjem druženju.

-Žene Risna predstaviće razne specijalitete i delicije, gdje će dominirati makaruli spremljeni više načina (sukani, sa toćom, sa pestom, sa slanim sirom, slatki makaruli i na još mnogo načina začinjeni i spremljeni). Žao nam je da ove godine, zbog poštovanja mjera, neće biti organizacije žena iz Budve, Tivta i Herceg Novog“.

U programu će učestvovati KUD „Nikola Đurković“ i to sa djecom iz Risna, mještanin Duško Milović koji živi i radi u Danskoj i crnogorska izvorna pjevačica Tanja Šeter.

-I obavezno, sa nama je Ratko Samardžić, koji naše udruženje svugdje prati, djeca iz vrtića i škole i naša velika podrška i pomoć stiže i večeras iz Doma starih iz Risna.

Manifestacija „Risanski makaruli“ je večeras od 20 sati.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još