Sa covid potvrdom na festivale

 Sa covid potvrdom na festivale

U susret muzičkim festivalima čije je održavanje najavljeno u predstojećem periodu podsjećamo organizatore da je pristup posjetiocima dozvoljen uz ispunjavanje jednog od četiri uslova iz Nacionalne COVID potvrde: 

  1. Dokaz da je osoba u cjelosti vakcinisana ili da je dobila makar prvu dozu vakcine ILI
  2. Negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sata ILI
  3. Pozitivan nalaz PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana ILI
  4. Negativan brzi antigenski test BAT koji nije stariji od 48 sati 

U isto vrijeme, zbog sprječavanja širenja dezinformacija, Institut za javno zdravlje Crne Gore kao ni Ministarstvo zdravlja nikada nikome od organizatora ovakvih manifestacija nijesu nudili usluge testiranja brzim antigenskim testovima. Svakom od organizatora bilo kog festivala predočeno je da smo spremni, da namjenski, za njihove posjetioce organizujemo epidemiološke ekipe koje bi, u terminu i mjestu koje njima odgovara, obavile imunizaciju. 

Još jednom pozivamo organizatore svih muzičkih festivala da poštuju propisana pravila po kojima mogu da ih organizuju, a Upravu za inspekcijske poslove da, u skladu sa mogućnostima, svoje kapacitete usmjeri na kontrolu i sankcionisanje u slučaju kršenja aktuelnih mjera u borbi protiv korona virusa. 

Institut za javno zdravlje, kao i do sada, ostaje spreman za direktnu komunikaciju sa organizatorima svih festivala, kako bi se planirani događaji održali u skladu sa važećim pravilima. 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još