Saobraćajna policija pojačala kontrolu

 Saobraćajna policija pojačala kontrolu

Foto:FOS media

Iz Uprave policije su saopštili da je čak 51 vozač isključen iz saobraćaja, uhapšen i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje zbog najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Kako su saopštili, tokom vikenda u Crnoj Gori  su se dogodile 64 saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne povrede, a 20 osoba je zadobilo lake tjelesne povrede.

“Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, zbog počinjenih prekršaja, registrovano je i sankcionisano 1 580 vozača“, navode u saopštenju.

Ono što i dalje zabrinjava je, kako kažu, da je čak 51 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

“Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, uključujući i mlade vozače za koje je, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, propisano lišavanje slobode”, ističu iz policije.

Apeluju na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

“Službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, zaključuju u sapštenju.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još