Sastanak predsjednika primorskih opština

 Sastanak predsjednika primorskih opština

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić primio je u zvaničnu posjetu: ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, kao i predsjednike opština Tivat, Budva i Herceg Novi .

Tema sastanka je bila analiza turističke sezone kao i razvojni projekti primorskih opština.

“Zadovoljni smo kako se odvija turistička sezona, kao i ostvarenim prihodima, što je rezultat pametne politike Vlade o otvorenosti granica i podrške turističkoj privredi”, kazao je Jokić nakon sastanka.

Jokić je naglasio da postoji veoma dobra saradnja ove četiri opštine sa Vladom Crne Gore.

“Ohrabruje razumijevanje koje imamo od strane Vlade Crne Gore što će nam omogućiti da možemo krenuti sa pripremom i realizacijom važnih infrastrukturnih projekata koji će ovaj region značajno unaprijediti i promijeniti, ali i stvoriti preduslove da se upravo iz ovog regiona  generiše  još više novca za cijelu Crnu Goru” – poručio je Jokić.

Istakao je da se sada stvaraju uslovi da se ozbiljni kapitalni projekti, koji su decenijama stajali u “fiokama”, počnu realizovati.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da su on i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović zadovoljni nivoom koordinacije koji je ostvaren sa pomenute četiri opštine i najavio je da će uskoro biti predstavljen  pilot projekat jedinstvene liste projekata za kapitalne investicije za sljedeću godinu.

“Očekujemo rekordni kapitalni budžet za sljedeću godinu i želimo baš da ove četiri opštine kandiduju što više projekata” – rekao je Spajić.

On je ponovio već izrečeni stav da će za narednu godinu imati problem sa brojem prijavljenih projekata, a ne sa novcem, te da će kapitalni budžet za narednu godinu moći da odgovori potrebama građana ne samo ove četiri primorske opštine, već cijele Crne Gore.

 Kabinet predsjednika Opštine Kotor

Vladimira Jokića 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još