SDP Tivat:Spriječiti zagađenje mora od nesavjesnih firmi

 SDP Tivat:Spriječiti zagađenje mora od nesavjesnih firmi

Nakon pisanja Portala Kotor, ali i drugih medija, da se u posljednje vrijeme sve češće izliva mulj u more kod Opatova, usljed nemara izvođača radova na priključenju Herceg Novog na regionalni vodovod, građanima su se saopštenjem obratrili iz SDP Tivat.

-Kao podržavalac svih investicija koje za cilj imaju unaprijeđenje života građana, SDP Tivat se raduje konačnom priključenju Herceg Novog na regionalnu vodovodnu mrežu čime bi problem vodosnabdjevanja u Boki trebao konačno da bude riješen – kaže se u saopštenju OOSDP Tivat.

Ono što ne možemo nikako da podržimo je beskrajno odugovlačenje ovog projekt koje dovodi u sumnju stručnost njegove realizacije. Građani Tivta sve više negoduju i strpljenje je na izmaku jer raskopane saobraćajnice na magistralnom potezu kroz Seljanovo i Donju Lastvu zadaju glavobolje kako učesnicima saobraćaja tako i pješacima.

Da zlo bude veće, juče su na društvenim mrežama osvanule slike i snimci novog izliva i zamućenja morske vode. Podsjećamo, sredinom oktobra je komunalna inspekcija uručila izvođaču radova prekršajnu prijavu u iznosu od 2.000 eura zbog istog razloga.

Očigledno je da su se radovi neopravdano poprilično odužili te građani Tivta sve češće upoređuju ovaj projekat sazidanjem Skadra na Bojani.  SDP Tivat poziva Regionalni vodovod i izvođače radova da ubrzaju radove na završetku ovog projekta sa ciljem konačne normalizacije života građana Tivta ali i svih ostalih koji koriste Jadransku magistralu.

Prilikom svog osnivanja ideja Regionalnog vodovoda bila je da se omogući da sve primorske opštineimajuredovnovodosnabdjevanjedok u posljednje vrijeme on biva izvor brojnih problema za građane Boke Kotorske. SDP apeluje da se ovoj praksi mora stati na kraj jer državna pr duzeća treba da budu u službi građana a ne kreator njihovih svakodnevnih problema, piše u saopštenju SDP koje potpisuje Ćazim Lisičić.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još