Danas počela kampanja „Stop za neregistrovana vozila“

 Danas počela kampanja „Stop za neregistrovana vozila“

Foto:fosmedia.me

„Stop za neregistrovana vozila“ naziv je kampanje koja će od sjutra do 24.decembra biti realizovana na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima se saobraćaju, ili očekuje povećan broj ovakvih vozila., saopšteno je iz Uprave policije.

Primarni cilj kampanje „Stop za neregistrovana vozila“ je da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na zakonsku obavezu registracije vozila, kao i na posljedice koje mogu nastati upravljanem neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom, kako po vozača, tako i po ostale učesnike u saobraćaju, te da se broj ovakvih vozila, koja su na prvom mjestu nebezbjedna, smanji na našim putevima.
Preventivne aktivnosti kampanje, će se ogledati kroz dijeljenje 15.000 flajera koje je obezbijedio „Nacionalni biro osiguravača Crne Gore“ sa logom i porukom kampanje učesnicima u saobraćaju.
Pored ovih mjera, službenici saobraćajne policije će sankcionisati i ostale prekršaje vozača i učesnika u saobraćaju u skladu sa zakonom.

Kampanju „Stop za neregistrovana vozila“ Uprava policije – Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja realizuje u saradnji sa „Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore“ i Mašinskim fakultetom – Centrom za edukaciju u drumskom saobraćaju.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još