Skrnavljenje crkve Svetog Nikole osudio predsjednik opštine

 Skrnavljenje crkve Svetog Nikole osudio predsjednik opštine

Foto:Opština Kotor

„U ime Opštine Kotor i u svoje lično ime najoštrije osuđujem vandalski čin skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru ispisivanjem uvrijedljivih grafita. Sve opštinske službe su zajedno sa upravom policije odmah reagovale, pa su grafiti uklonjeni, a za počiniocima ovog gnusnog, prizemnog i neljudskog akta se traga.

Kotor je grad svih vjera i nacija, Grad simbol multikulturalnosti i multivjerskog života. U Kotoru se ne govori o toleranciji, jer mi jedne druge ne tolerišemo, ni o suživotu, jer ne živimo jedni pored drugih, u Kotoru živimo zajedno, bez razlika, u dobrim i u zlim vremenima kroz milenijume.

Nikakvi pokušaji zlonamjernih da naš život izvedu iz ravnoteže nisu uspjevali kroz istoriju, neće uspjeti ni danas.

Pozivam sve nadležne službe da bez odlaganja preduzmu sve mjere na privođenju i kažnjavanju nedostojnih vandala.

Pozivam sve građane Kotora da zajednički osudimo svakog onoga koji bi i pomislio da na bilo koji način skrnavi crkvu, katedralu ili bilo koje vjersko, nacionalno ili drugo osjećanje naših sugrađana.

Neka naš zajednički skladan život bude, kao i do sada, najveća osuda i kazna svim onima namjerenim da na bilo koji način i zbog bilo kog interesa narušavaju skladne odnose među građanima Kotora“, navodi se u saopštenju predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još