Štićenici i zaposleni u Domu starih do kraja sedmice izlaze iz izolacije

 Štićenici i zaposleni u Domu starih do kraja sedmice izlaze iz izolacije

Trenutno zdravstveno stanje štićenika i zaposlenih u Domu starih Grabovac, koji su zaraženi korona virusom je pod kontrolom, tokom ove sedmice svi štićenici i zaposleni će izaći iz izolacije. To je za Radio Kotor kazao doktor Nikola Popović.

,U četvrtak će biti 14 dana otkako nemamo ni jednog pozitivnog štićenika. Jedan dio zaposlenih se već vratio na posao i nadamo se da ćemo se naredne sedmice vratiti redovnom načinu funkcionisanja. Ostali štićenici su dobrog zdravstvenog stanja u skladu sa pridruženim bolestima, medicinska služba im daje terapiju po procjeni i uz konsultacije sa pet specijalista koji dolaze iz Opšte bolnice Kotor i Specijalne bolnice Vaso Ćuković”, kaže dr Popović.

On dalje dodaje da će medicinska služba Doma starih u dogovoru sa Institutom za javno zdravlje razmatrati mogućnost vakcinacije trećom dozom, jer ističe 180 dana od početka vakcinacije u ovoj ustanovi.

„Svakako nam je intencija da Dom uskoro bude otvoren za posjete. U dogovoru sa epidemiološkinjom dr Tatjanom Lalović, razmišljamo u tom pravcu da ako se zadrži sadašnja situacija, ponovo budemo otvoreni jer su posjete jako značajne za sve naše štićenike i za njihove porodice“, naveo je dr Popović.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još