Stiglo 150 hiljada doza Fajzer vakcina

 Stiglo 150 hiljada doza Fajzer vakcina

Prva isporuka od preko 150 hiljada doza Fajzer vakcina dopremjena je danas u Crnu Goru. Na podgoričkom aerodromu kontingent je dočekala ministarka zdravlja,  Jelena Borovinić Bojović sa saradnicima, kao i američka ambasadorka u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Ministarka je kazala da je pristigli kontingent prvi od ukupno 152.100 Fajzer vakcina koje će dolaziti u Crnu Goru kontinuirano tokom trećeg i četvrtog kvartala.

“Do kraja trećeg kvartala u Crnu Goru stići će preko 100.000, tačnije 100.620 Fajzer vakcina dok će u četvrtom kvartalu stići 52 000 hiljade Fajzer vakcina“ pojasnila je Borovinić Bojović.

Ona se zahvalila američkoj ambasadorki Rajnke na solidarnosti i pomoći koju pružaju tokom pandemije i pozvala građane na vakcinaciju jer je, kako je saopštila, vakcinacija jedini siguran put za zaobilaženje bolnice, respiratora i najtežih ishoda COVID19 infekcije.

Ministarkinom pozivu za vakcinaciju pridružila se i ambasdorka Rajnke.

“Kao prijatelji, partneri i saveznici ovoj zemlji, želim da naglasim da je vazno da se vakcinišete. To je dobro za vas, vaše prijatelje,porodicu, cijelu zajednicu“, poručila je američka ambasadorka.

Ona je pohvalila napore Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore u nastojanju da zaštite zdravlje svojih građana i naročito istakla važnost današnje isporuke za one koji žele da se vakcinišu Fajzer vakcinom.

Podsjećamo da je u cilju preduzimanja mjera za sprečavanje širenja virusa Covid19, Ministarstvo zdravlja bilateralnim dogovorima obezbijedilo 152.100 doza Pfizer i BioNTech vakcina za građane Crne Gore. Isporuka vakcina odvijaće se u dvije serije.

Današnja isporuka prva je u seriji planiranih isporuka koja će se odvijati na nedjeljnom nivou. Plan je da do kraja septembra bude isporučeno 100.620 doza vakcina, dok će u IV kvartalu biti ispručeno još 51.480 doza.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još