Subvencije za plaćeno odsustvo u iznosu od 75 odsto za Kotor, u nekim opštinama i puni iznos

 Subvencije za plaćeno odsustvo u iznosu od 75 odsto za Kotor, u nekim opštinama i puni iznos

Vlada Crne Gore utvrdila je način realizacije subvencija martovskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada u okviru Programa subvencionisanja zarada za prvi kvartal 2021. godine, a shodno dužini prekida rada javnih i privatnih vaspitno-obrazovnih ustanova i primjene online sistema učenja.

„Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao i drugi resori, kontinuirano prati organizaciju rada privrednika u skladu sa Naredbama za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korononavirusa, koje donosi Ministarstvo zdravlja, kako bi mjere podrške privredi istima prilagodila“, saopšpteno je iz Ministarstva Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Kako se navodi, odobrava se isplata subvencija martovskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina i zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta sa smetnjama u razvoju mlađeg od 18 godina, shodno uslovima definisanim Programom subvencionisanja zarada za I kvartal 2021. godine, u 15 opština, a u odnosu na Programom definisani iznos subvencije.

Za zaposlene u Budvi, Tivtu, Herceg Novom i Ulcinju, odobrava se 100 odsto iznosa definisane subvencije, za zaposlene u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Baru, Plužinama i Pljevljima, 75 odsto.

Za zaposlene u Bijelom Polju i Mojkovcu, odobrava se 50 iznosa definisane subvencije, a za zaposlene u Šavniku i Beranama 25 odsto.

Prijava za subvencije u okviru ove mjere biće omogućena od subote 10. do 20. aprila.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još