Sva djeca do šeste godine primaće dječji dodatak

 Sva djeca do šeste godine primaće dječji dodatak

Sva djeca u Crnoj Gori do navršene šeste godine života će primati dječji dodatak u iznosu od 30 eura, dok će djeca u stanju materijalnih i drugih potreba primati od 44 do 60 eura (što je značajno povećanje) do navršene 18. godine, saopštio je poslanik GP URA Miloš Konatar.

n je kazao da je dječji dodatak za svu djecu u Crnoj Gori rezultat dogovora URA, Demokrata, DF-a, SNP-a, Ministarstva finansija i Vlade. 
 
„Ovo je veliki korak za Crnu Goru. Velika stvar za naše najmlađe je postignuta i zahvaljujući inicijativi, komunikaciji i razumijevanju Milojka Spajića i Alekse Bečića“, dodao je on. 

On je podsjetio da borba za dječje dodatke traje još od 2015. godine kada su tadašnji poslanici, a sadašnji ministar i potpredsjednik Vlade Mladen Bojanić i Dritan Abazović predložili izmjene zakona da sva djeca u Crnoj Gori primaju dječje dodatke, a da ugrožene kategorije djece primaju 50 odsto veće naknade.

„Poslanici DPS-a tada su glasali „protiv“. Činjenica da će svako dijete u Crnoj Gori primati dječji dodatak predstavlja jedan od najvećih uspjeha Građanskog pokreta URA  i svakako moj lično od kada sam u politici. Ponosan sam što ćemo pomoći djeci i roditeljima. Gledajmo u budućnost! Može Crna Gora“, poručio je Konatar. 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još