TO Kotor virtuelnim nastupima do mnogih destinacija

 TO Kotor virtuelnim nastupima do mnogih destinacija

Ljubitelji rock’n’roll koji su godinama unazad na đuskanje uz taj ritam dolazili u Kotor za novogodišnje praznike, ovu godinu će preskočiti, jer je pandemija uskratila organizovanje zabave na trgu. Otkazana je i manifestacija “Od Božića do Božića”, koja je u svom konceptu imala preko 10 manifestacija od 24. decembra do 08.januara a koje je NVU “Karampana”, organizovala u saradnji sa TO Kotor a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor.

Ipak, ta nevladina organizacija ne odustaje od projekta pod nazivom “Bajka za nazdravlje” u okviru kojeg od 2015.godine posjećuju dječije odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru. Dodjelu novogodišnjih paketića, zbog specifične situcije, obaviće u dogovoru sa upravom bolnice.

I u Kotoru, kao i svjetskim turističkim destinacijama, statistički podaci o posjeti turista znatno su lošiji u odnosu na prošlu godinu.

-U Kotoru je do novembra 2020. u primarnim vidovima smještaja boravilo oko 11.000 gostiju, ostvareno je oko 40.000 noćenja, što je u odnosu na rekorde iz prethodne godine manje za 81,5 %. Broj noćenja je manji za 75 % u odnosu na isti period prošle godine”, kazala je vd direktrica TO Kotor Emilija Radulović ističući da su pandemiju iskoristili za pripremanje naredne sezone. Umjesto direktnog predstavljanja, koriste virtuelne nastupe. Facebook, Instagram i Twitter a uskoro i Youtube kanal na kojem će emitovati promotivne filmove i spotove. Sve aktivnosti usmjerene su na tržišta Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske, Velike Britanije i Irske, Poljske, Austrije, Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Rusije i zemlje Skandinavije.   

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još