Tripundanske svečanosti u skladu sa epidemiološkim mjerama

 Tripundanske svečanosti u skladu sa epidemiološkim mjerama

U Kotoru su u toku svečanosti u čast zaštitnika grada i Kotorske biskupije, Sv. Tripuna. Poštujući epidemiološke mjere izostat će uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. februara, Kolo sv. Tripuna i procesija s relikvijama. Na sam dan svetkovine 3. februara, biće održane tri svete mise, a u toku je uobičajena trodnevnica, koja se završava sjutra.

Čestitajući predstojeći blagdan Sv. tripuna, Rrok Gjonllesaj, apostolski upravitelj Kotorske biskupije i barski nadbiskup je naglasio:

“Želim da on uistinu u ovoj godini, nakon tolikih kušnja i neizvjesnosti, probudi u svima dubinsku potragu i čežnju za vjerom koja može ostati osnažena i nepoljuljana pred sadašnjim i budućim izazovima.

S posebnom radošću čestitam svim vjernicima Kotorske biskupije na imenovanju novog Kotorskog biskupa, mons. Ivana Štironje. Ovom prilikom želim se i zahvaliti na toplom i srdačnom prijemu na koji sam naišao u Kotorskoj biskupiji za vrijeme moga upravljanja.

Blagdan svetog Tripuna ove ćemo godine proslaviti bez vanjske proslave zbog epidemiološke situacije. Po ustaljenom običaju na Kandeloru (Svijećnicu) bit će u 18 sati pjevana Večernja sa službom čitanja i kađenjem svetih moći, a sam blagdan 3. veljače obilježit ćemo trima svetim misama: u 8, 10 i u 18 sati. Središnje misno slavlje u 18 sati predvodit će mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski”, kazao je Rrok Gjonllesaj.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još