Turisti sa kruzera moći će da uđu sa PCR testom

 Turisti sa kruzera moći će da uđu sa PCR testom

Putnici sa kruzera, koji budu imali sopstveni PCR laboratoriju, moći će da ulaze u Crnu Goru. To je saopšteno nakon sastanka ministra unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i ministra ekonomskog razvoja Jakov Milatović, o pripremama za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

Na sastanku je ocijenjeno da bakcinacija ide planiranom dinamikom i od velikog značaja će biti priliv veće količine kineskih vakcina, koji se očekuje tokom aprila.

Kako je saopšteno, na sastanku je razmatran način ulaska inostranih gostiju u našu zemlju, u smislu potrebnih uslova, postupanje i liječenje u slučaju njihovog obolijevanja u Crnoj Gori, neophodno testiranje u hotelima itd.

„Poseban akcenat stavljen je na proširivanje i jačanje kapaciteta, ali i kadra, kako bi se na adekvatan način odgovorilo potrebama turista u kontekstu pandemije koronavirusa. Konstatovano je da je cilj olakšati turistima ulazak i boravak u Crnoj Gori, ali i očuvati stabilnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Ocijenjeno je i da vakcinacija ide planiranom dinamikom, te da će od velikog značaja biti priliv veće količine kineskih vakcina, koji se očekuje tokom aprila“, saopšteno je nakon sastanka. 

Dodaju da je jedna od tema današnjeg sastanka, oko koje je postignuta saglasnost bila dozvoljavanje putnicima sa kruzera, koji imaju sopstvenu PCR laboratoriju, što većina njih ima, da ulaze u Crnu Goru.

Najavljeno je da će detaljan plan za predstojeću turističku sezonu, sa svim najvažnijim informacijama za zainteresovane turiste iz regiona, ali i sa ostalih tržišta koja prepoznaju Crnu Goru kao poželjnu destinaciju za odmor, biti predstavljen u narednih nekoliko dana.

Tekst – Portal RTCG

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još