Turistička sezona u Kotoru za 3 % bolja od 2019.godine

 Turistička sezona u Kotoru za 3 % bolja od 2019.godine

Turistička posjeta u Kotoru na današnji dan u svim vidovima smještaja ukupno, za tri procenta je premašila rekordnu 2019. godinu, saznajemo u Turističkoj organizaciji (TO) Kotor. 

Direktor TO Jovan Ristić nam je kazao da je u kotorskoj opštini danas u svim vidovima smještaja prijavljeno 10.226 gostiju. 

„Od toga je u hotelima 1.374, hostelima 222, kampovima 62 i u privatnom smještaju 8.556 gostiju. U isto vrijeme, dakle na isti dan 2019. imali smo ukupno 9.901 gosta u svim navedenim vidovima smještaja. Dakle , sa radošću možemo da objavimo da smo premašili za tri procenta broj prijavljenih gostiju u opštini Kotor ove godine u odnosu na isti period 2019“, kazao je Ristić za Radio Kotor.

Iz TO podsjećaju  da prijavu boravka, pored punkta u Starom gradu koji radi svakoga dana i vikendom od 8h do 20h, možete obaviti na punktovima u Lastvi Grbaljskoj, Bigovi, Stolivu, Orahovcu, Morinju i Perastu koji su otvoreni radnim danima od 8h do 15h, te punktovima na Prčanju i u Risnu sa radnim vremenom svakog radnog dana i vikendom od 8h do 15h, dok punkt na Sv.Stasiju i dalje radi u izmijenjenom radnom vremenu od 9h do 15h.

„Usljed povećavanja broj zaraženih virusom Covid 19, koje je izraženo posljednjih dana, molimo sve građane kao i naše goste, da se pridržavaju zaštitnih mjera, a one koji se nisu vakcinisali da to učine što prije.

Pozivamo privrednike da svoj rad prilagode važećim propisima i zakonima, naročito kada su buka, radno vrijeme i odlaganje smeća u pitanju.

Na kraju, kao i prethodnih nedjelja, molimo sve one koji se bave poslovima vezanim za turizam, ugostiteljstvo i pružanje ostalih usluga turistima, da budu dobri domaćini i da učine da naši gosti ponesu lijepe uspomene iz Crne Gore“, stoji u saopštenju iz TO Kotor.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još