U Kotoru 8902 turista

 U Kotoru 8902 turista

U kotorskoj opštini prijavljen je boravak 8902 gosta, što je 92% u odnosu na 2019.godinu.Od ukupnog broja u hotelskom smještaju je njih 1275, privatnom 7492, kampovima 54 i hostelima 81.U isto vrijeme prošle godine u našem gradu boravilo je 760 gostiju.

Iz lokalne turističke organizacije podsjećaju da su za prijavu boravka, uz punkt u starom gradu, na raspolaganju i punktovi u Lastvi Grbaljskoj, Bigovi, Prčanju, Stolivu, Sv.Stasiju, Orahovcu, Morinju, Perastu i Risnu.

Zbog opasnosti od širenja novog soja Covid 19 virusa i povećanja broja gostiju apeluju na sve one koji se još nisu vakcinisali da to što prije urade i tako doprinesu borbi protiv pandemije.

Pozivaju sve koji se bave uslužnim djelatnostima da se pridržavaju preporučenih zaštitnih mjera, kao i da svoje goste upućuju na to, jer jedino tako mogu sačuvati zdravlje i omogućiti nastavak turističke sezone.

-Apelujemo na privrednike da svoj rad prilagode važećim propisima i zakonima, naročito kada su buka, radno vrijeme i odlaganje smeća u pitanju.

Na kraju, kao i prethodnih nedjelja, molimo sve one koji se bave poslovima vezanim za turizam, ugostiteljstvo i pružanje ostalih usluga turistima, da budu dobri domaćini i da učine da naši gosti ponesu lijepe uspomene iz Crne Gore“, navodi se u saopštenju TO Kotor.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još