U Kotoru pad broja inficiranih covid19

 U Kotoru pad broja inficiranih covid19

Kotor već sedam sedmica za redom bilježi pad broja oboljelih. To je konstatovano na sastanku Operativnog štaba za praćenje epidemije COVID-19 na teritoriji opštine Kotor, koji je održan danas u sali za sastanke Opštine Kotor.
Oni su apelovali na građane da se vakcinišu na vrijeme i da nastave sa poštovanjem mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.
Prema podacima Instituta za javno zdravlje, trenutan broj aktivnih slučajeva u Kotoru je 43, a posljednjih nedjelju dana zabilježeno je 12 novih slučajeva.
Tokom sastanka je saopšteno da se od sjutra počinje sa revakcinacijom Astra Zeneca vakcinom. Ovih dana stiže kineska Sinofarm vakcina kojom će imunizacija početi početkom maja, te se iz Operativnog štaba apeluje na građane da se vakcinišu na vrijeme i na taj način doprinesu nastavku trenda smanjenja virusa kako na teritoriji Kotora tako i na teritoriji cijele države.
Iz Operativnog štaba takođe mole građane da nastave sa poštovanjem epidemioloških mjera, pravilnim nošenjem maske, držanjem distance od dva metra i izbjegavanjem boravka u zatvorenim prostorima sa lošom ventilacijom.
Sastancima Operativnog štaba prisustvuju predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, načelnik Odjeljenja bezbjednosti Kotor Živko Ćorić, direktor Opšte bolnice Kotor Kumburović dr Davor, direktor Doma zdravlja Kotor Kumburović dr Igor, sanitarna inspektorka Bilgena Hubanić, turistički inspektor Zoran Radunović, načelnik Službe za inspekcijske poslove Miro Anđelić, načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović i Marija Bernard, kontakt osoba između Operativnog štaba i Ministarstva zdravlja.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još