U Opštoj bolnici Kotor 16 kovid pacijenata

 U Opštoj bolnici Kotor 16 kovid pacijenata

Foto:jzuobkotor.me

U Opštoj bolnici Kotor na kovid odjeljenju nalazi se 16 pacijenata , od kojih su 4  životno ugrožena, jedan je na respiratoru, a jedan je na mehaničkoj neinvzivnog ventilaciji. Zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, kažu iz menadžmenta, pacijentima pružaju kvalitetnu uslugu, u namjeri da im u najtežim trenucima pruže porodičnu atmosferu.

Nakon mjesec dana od kad je Opšta bolnica Kotor određena kao kovid bolnica liječeno je  80-tak inficiranih pacijenata iz Boke, ali i iz Budve.

U bolnici se nadaju da će primjena i poštovanje mjera pokazati dobar rezultat za desetak dana, ali da opuštanja nema, naročito u predstojećim praznicima.

Iz uprave bavještavaju rodbinu pacijenata koji se u toj ustanovi liječe od korona virusa, da se o njihovom zdravstvenom stanju mogu informisati svakog radnog dana od 13 do 14 sati.

Dostupni su im telefoni centrale 032 325 602 i 325 595, a nakon uspostavljanja kontakta treba da potraže infektivno odjeljenje gdje će im se javiti dežurni ljekar sa potrebnim informacijama.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još