U znak podrške direktoru Bolnice Risan mještani organizovali druženje na rivi

 U znak podrške direktoru Bolnice Risan mještani organizovali druženje na rivi

Nakon što je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, saopštila da nema dovoljno razloga za smjenu direktora bolnice u Risnu, mještani su se juče okupili na rivi. Umjesto planiranog protesta organizovali su proslavu. Uz mediteransku muziku i posluženje građani su bili srećni što su odbranili čast, ugled i profesiju ljekara, pa su o tome i napisali po par riječi u svesci utisaka koja će biti poklonjena direktoru bolnice dr Vladu Popoviću.

U ime mještana Risna, prisutne je pozdravio Gavro Ždraljević, koji je istakao da je bolnica Risan duboko i neraskidivo protkana bićem Risna i da atak na nju ili njenog direktora, svi mještani doživljavaju kao napad na njih.

,, Nismo ovdje da branimo bilo čiju grešku, sigurno da inspekcije imaju pravo da rade svoj posao, što je za dobro svih nas, ali i mi imamo pravo da motrim ona rad i ponašanje vlasti i tu smo da to potvrdimo braneći pravu običnog čovjeka, pojedinca, da podigne glas upozorenja i da razmišlja svojom glavom. ”, poručio je Ždraljević.

Predstavnik navijača NVO ,,Grobari Kotor” Vule Popović, rekao je da su se okupili pod bojama iste zastave koja se vijori za stručnost, profesionalnost, čast, dostojanstvo, skromnost i požrtvovanost dr Popovića.

Avatar

Dubravka Perović

Pročitajte još