Ugostitelji danas otvaraju objekte,okupljanje u Starom gradu

 Ugostitelji danas otvaraju objekte,okupljanje u Starom gradu

Foto:portalkotor.me

NVO „Udruženje ugostitelja“ za danas su najavili okupljanje u Kotoru kako bi pokazali solidarnost sa svim ugostiteljima i, kako su kazali, u 16 sati otvoriće svoje objekte a to će biti slučaj i sjutra.. Saopštili su i da će 28. decembra održati masovni protest ispred zgrade Vlade i na taj način, mirnim putem iskazati revolt zbog posljednjih mjera Ministarstva zdravlja, ukoliko u narednih pet dana ne bude izmjena.

Ugostitelji će se danas okupiti ispred katedrale Sv Tripuna u Kotoru i na taj način, „prije svega, čestitati ovaj praznik sugrađanima, pripadnicima katoličke vjeroispovjesti ali i pokazati solidarnost sa svim ugostiteljima u Crnoj Gori u ovim teškim vremenima“,poručuju ugostitelji.

„Mjere koje su bile na snazi do 22.12.2020. godine, između ostalog, propisivale su da ugostiteljski objekti mogu raditi do 18h. Predstavnici ovog Udruženja su pristali na ovo ograničenje, u komunikaciji sa organima izvršne vlasti, upravo da bi im se omogućio rad za vrijeme trajanja novogodišnjih i božićnih praznika u obimu koji bi im omogućio da donekle nadomjeste gubitke koje trpe već devet mjeseci. Podrazumijeva se da bi duže radno vrijeme podrazumijevalo poštovanje važećih epidemiološko-sanitarnih mjera koje se odnose na distancu, nošenje zaštitnih maski itd. Donošenjem ovakve odluke kako predstavnici ovog Udruženja, tako i njegovi članovi su izigrani i obmanuti i iz tog razloga neće sjedjeti skrštenih ruku u situaciji kada se na ovakav način odlučuje o njihovim sudbinama i sudbinama njihovih zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još