Univerzitet Crne Gore-Čestitka povodom Dana studenata

 Univerzitet Crne Gore-Čestitka povodom Dana studenata

Dragi studenti,
U simboličkoj osnovi Dana studenata je iskazana volja za promjenom, nepristajanje na kršenje akademskih, odnosno opštecivilizacijskih vrijednosti. To nepristajanje slobodnog čovjeka je osnovno obilježje studentskog duha. Upravo na tom raskidu sa okoštalim i ispraznim formatima života, na tom zamahu studentske hrabrosti uzrasta prosperitetno društvo. 
U vremenu krupnih, nesvakidašnjih izazova potrebna nam je više nego ikad svježina studentskih ideja. Neophodni su nam vaša kreativnost, lucidnost kako bi se izborili sa izazovima sa kojima se suočava svijet, a posebno naše društvo. Zato, očekujemo da snažno i odgovorno iskoračite ispred umornih, bezidejnih, uplašenih. Da mijenjate naš svijet na bolje i u tome budete stvarni predvodnici. 
Dragi studenti, 
Danas nije lako odbraniti život, a kamoli stvarati uslove za bolju budućnost. Međutim, nije nikad ni bilo. Siguran sam da imate ključ i za ovaj krupni opštedruštveni ispit, kao i za sve uobičajene, studentske. Mi, nastavno i nenastavno osoblje Univerziteta Crne Gore ćemo kao i do sada, biti pouzdan oslonac vašim stremljenjima. Zato pitajte, tražite, zahtjevajte, i ne zaboravite da su vaša posvećenost i trud savremena mjera patriotizma. Od toga zavise svi naši budući uspjesi kao zajednice.
Srećan vam Dan studenata!

(UNIVERZITET CRNE GORE)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još