UP: Na jedrilici otkriveno oko 50 migranata

 UP: Na jedrilici otkriveno oko 50 migranata

foto: Sreten Niketić

Na jedrilici koja je sinoć isplovljala iz Trstena otkriveno je oko 50 migranta, koji su se iz crnogorskih teritorijalnih voda zaputili ka Italiji.

foto: Sreten Niketić

“Operateri Regionalnog centra granične policije Jug su sinoć radarskim podsistemom Uprave pomorske sigurnosti detektovali isplovljenje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno. S obzirom na to da je bilo izvjesno da će ovo plovilo izvršiti nedozvoljen prelazak državne granice upućujući se ka otvorenom moru, NCC Podgorica je zatražio vanredno angažovanje osmatračkog helikoptera Guardia di Finanze u sklopu zajedničke FRONTEX-ove operacije JO MONTENEGRO Maritime“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

“Termovizijskim osmatračkim senzorom detektovana je velika količina toplote u potpalublju plovila koja je ukazivala na prisustvo većeg broja ljudi“, kazali su oni.

“Plovila Uprave policije i Uprave pomorske sigurnosti upućena su na lokaciju gdje se nalazila predmetna jedrilica koja je nakon potjere u ekonomskoj zoni zaustavljena. Utvrđeno je da se na njoj nalazi oko 50 migranata“, saopšteno je iz UP.

Iz policije navode da je u toku privođenje jedrilice u pratnji dva plovila ka Luci Bar čije se uplovljenje očekuje oko 13.00. “I druge policijske aktivnosti u odnosu na ovaj događaj su u toku“, zaključili su.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još