Vaterpolisti Crne Gore sparinguju sa Pro Rekom do 24.januara

 Vaterpolisti Crne Gore sparinguju sa Pro Rekom do 24.januara

Foto: VSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore stigla je u Italiju gdje će do 24. januara trenirati sa jednim od najboljih klubova Evrope, Pro Rekom. „Ajkule“ su pošle u izmijenjenom sastavu, jer određeni broj reprezentativaca, koji će se priključiti A timu 24. junaura u Podgorici, ima klupske obaveze. Nakon odličnog rezultata u Debrecinu, sparing sa Pro Rekom će biti odlična uvertira i priprema za ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre.
Selektor Vladimir Gojković odredio je spisak za pripreme u Italiji: Petar Tešanović, Uroš Vučurović, Vasilije Radović, Marko Petković, Aljoša Mačić, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Nikola Moskov, Miroslav Perković, Dušan Matković, Dušan Banićević, Darko Đurović, Marko Mršić, Danilo Radović, Nikola Brkić. Pored Gojkovića u stručnom štabu su pomoćni treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.
„Još ranije su planirane pripreme u Đenovi sa Pro Rekom, a u međuvremenu je bio turnir Regionalne lige za klubove, što je dosta uticalo na sastav, jer su pojedini igrači otpali zbog povreda i prehlada. Ovi treninzi će puno koristiti igračima koji danas putuju za Italiju. Treniraćemo sa jednom od najboljih ekipa svijeta. Nakon toga se vraćamo u Podgorici gdje ćemo raditi po zacrtanom planu, i nadam se da ćemo u što kompletnijem sastavu biti za Roterdam“, poručio je Gojković.

Reprezentacija se vraća u Podgoricu gdje će se priključiti preostali reprezentativci iz inostranstva, i gdje će 25. početi pripreme na bazenu SC „Morača“. Od 27. do 29. januara pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorica, biće domaćini međunarodnog turnira na kojem će učestvovati još selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Njemačka je zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, otkazala učešće na ovom turniru. Nakon turnira, „ajkule“ će u Podgorici trenirati od 1. do 11. februara kada je zakazan put za Roterdam. Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na programu je od 14. do 21. februara, najbolje tri selekcije od 12 učesnika izboriće vizu za Tokio.
(saopštenje Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još