Viši sud potvrdio optužnicu Mariću i Deliću

 Viši sud potvrdio optužnicu Mariću i Deliću

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića, optuženih za teško ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić početkom septembra prošle godine, kada su zajedno došli iz Herceg Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gdje je stanovala Simić.

Kako prenosi Pobeda, Marić i Delić se terete da su na podmukao način iz koristoljublja počinili teško ubistvo. Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da se osjeća krivim zbog ubistva jer je bio na licu mjesta.

On je ispričao da mu je Marić nudio novac, a da ga zauzvrat ne prijavi vlastima. Marić tokom istrage nije saslušavan jer je po potjernici Višeg suda u Podgorici uhapšen u Bosni i Hercegovini, gdje se protiv njega vodi krivični postupak zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Ljiljana Simić je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gdje je živjela posljednjih šest mjeseci, krenula u Kanadu u kojoj je provodila ostatak godine. Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još