Volonteri iz Kotora primjer humanosti, hrabrosti i solidarnosti

 Volonteri iz Kotora primjer humanosti, hrabrosti i solidarnosti

Foto: Crveni krst Kotor

U Crvenom krstu Kotor ponosni  su na volontere koji su u svako doba dana spremni da priskoče u pomoć. Ni novonastala situacija koja je drugačija, nepoznatija i opasnija nije ih spriječila da dopru do mnogih domova.

-Naši volonteri su svakodnevno prisutni na terenu, djeluju u raznim vremenskim uslovima i često prelaze nepristupačne terene kako bi došli do korisnika kojima je pomoć potrebna. Oni nose veliku snagu humanosti i osnova su ukupnog djelovanja Crvenog krsta, i u redovnim i u vanrednim okolnostima“, kazao je za Portal Kotor dugogodišnji sekretar i volonter  Ilko Marović.

Volonteri kotorskog Crvenog krsta tokom cijele godine obilaze vrtiće, škole i pričaju o misiji Crvenog krsta, o tome zašto je važno biti volonter i  pomagati drugima i ko su ti „drugi“ i što su njihovi problemi..

– Oni mlade naraštaje uče šta je humanost, dobrovoljnost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, jedinstvo i univerzalnost. Sve to oni rade svjesni da su u ovom društvu potrebni njihovi nasljednici i da je to jedini pravi put – put solidarnosti i jednakosti.Za sve što rade oni ne traže ništa. Oni su zadovoljni time što stiču znanje, iskustvo, što mogu da pomognu, što vide nečiji osmjeh i čuju nečije hvala”, naglasio je Marović napominjući da  ne samo danas, već svakodnevno, zbog svega što čine, crnogorsko društvo je dužno ovim ljudima veliko HVALA.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još