Volonteri kluba mladih Crvenog krsta Kotor “Fokus“ organizovali akciju

 Volonteri kluba mladih Crvenog krsta Kotor “Fokus“ organizovali akciju

Volonteri kluba mladih Crvenog krsta Kotor “Fokus“, realizovali su aktivnosti čija je ideja bila podrška zajednici, na način da dodijeljena sredstva opredjele za pomoć socijalno ugroženom stanovništu, koji čine stara lica i djeca, obavješavaju iz Crvenog krsta Kotor.

,,Ideja mladih je podržana kroz projekat „Unaprjeđenje volonterizma u Crnoj Gori“. A cilj ove akcije bila je pomoć socijalno ugroženom stanovništvu na teritoriji opštine Kotor, u vidu hrane, hemije, školskog pribora za djecu kao i maski i sredstava za dezinfekciju, zbog situacije izazvane pandemijom korona virusom.

Prvog dana akcije volonteri omladinskog kluba mladih Crvenog krsta “Fokus“, išli su u nabavku pribora za školu i slatkiša u marketu Voli. Takođe, zbog velikog broja ljudi zaraženih korona virusom u Crnoj Gori, odvojen je i novac za sredstva za dezinfekciju kao i maske, kako bi se podigla svijest o ovom virusu i njegovim posljedicama, sa kojom se suočava cijeli svijet evo već godinu dana. U toku drugog dana volonteri su podijelili pakete socijalno ugroženim porodicama. U priloženim fotografijama možete vidjeti kako je protekla ova dvodnevna akcija.Ovom akcijom obuhvaćeno je 15 porodica“, saopštavaju iz Opštinskog odbora Crvenog krsta Kotor.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još