Zaraženo 15 radnik Bolnice u Kotoru

 Zaraženo 15 radnik Bolnice u Kotoru

Svih 28 pacijenata zaraženih virusom korona u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru stabilnog su zdravstvenog stanja i za sada ni kod jednog nema komplikacija, kazao je direktor te ustanove Petar Abramović. U toj bolnici, prema njegovim riječima, zaraženo je i 12 medicinskih i tri nemedicinska radnika. Istakao je da u posljednja dva dana nemaju novoinficiranih.

Većina inficiranih pacijenata, ima od 40 i iznad 50 godina. Kovidom 19 zaražena  su i dva ljekara.

„ Zaraženo je i deset medicinskih radnika srednjeg kadra i tri nemedicinska radnika“, kazao je direktor bolnice.

On je istakao da su,kada su se pojavili prvi inficirani, preduzeli sve mjere.

„Najprije mjere koje su i do sada bile na snazi. Zabranjen ulazak svima osim vozilima za dostavu, sanitetskim vozilima i policiji. Reducirano je kretanje pacijenata i zaposlenih. Radno-okupoaciona terapija je svedena na minimum ili je nema“, saopštio je Abramović.

Kaže da su kontaktirali Institut za Javno zdravlje i tražili su da im se pošalje ekipa, povukli su i dva specijalizanta koji pomažu 24 sata, Opšta bolnica im je dodijelila epidemiologa.

„Pacijenti redovno primaju terapiju uključujući vitamine C,D i cink, svi su stabilno i sa dobrom kliničkom slikom“, kazao je on.

Istakao je da su odjeljenja na kojima se pojavio virus zatvorili i napravili prostor za izolaciju, a u slučaju da se poveća broj inficiranih oslobodili su još jedno odjeljenje.

Tvrdi da su se mjere poštovale od prvog dana.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još