Zbog kršenja mjera zatvaranje objekata

 Zbog kršenja mjera zatvaranje objekata

U slučaju da ugostiteljski objekat više od jednom prekrši mjere zaštite od koronavirusa, narednom prilikom se zatvara do 30 dana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Ministarstvo, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, upozorava vlasnike ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata kao i priređivače igara na sreću da će se kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti bez oklijevanja kažnjavati.

 Oni su upozorili da kažnjavanje neće samo biti novčano,  već i zatvaranjem i pečaćenjem objekata.

“Ministarstvo očekuje da privreda, kojoj smo maksimalno izašli u susret i stvorili uslove za rad i dobru turističku sezonu, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog sistema. Nažalost, sve naše dosadašnje molbe nijesu urodile plodom u obimu u kom je to profesionalno bilo očekivano. Odsustvo društvene i profesionalne odgovornosti u ovom trenutku bez izuzetka biće kažnjavano”, navodi se u saopštenju.

Isto tako, ponavljaju da je za prisustvo svim masovnim manifestacijama, uključujući posjete noćnim klubovina,  neophodno predočiti potvrdu da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG koji nije stariji od 90 dana.

“Aktuelne mjere važe do 30. jula uz napomenu da će se, u slučaju promjene epidemiološke slike, one bez odlaganja prilagođavati situaciji na terenu”, zaključuju iz Ministarstva.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još