Zvonimir Deković dobio povjerenje da treći mandat bude predsjenik Hrvatskog nacionalnog vijeća u CG

 Zvonimir Deković dobio povjerenje da treći mandat bude predsjenik Hrvatskog nacionalnog vijeća u CG

Prenosimo saopštenje Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Elektronska Skupština za izbor članova Hrvatskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori održana je 12.6.2021. godine u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi te je  izabrano 16 članova  Vijeća s najvećim brojem glasova: Ilija Janović, Zvonimir Deković, Dijana Milošević, Nada Baldić, Frano Ercegović, Miroslav Franović, Mato Krstović, Tanja Grabić, Božo Šaltić, Josip Gržetić, Darko Perić, Marko Zornija, Marko Ugrin, Elvis Brkan, Svjetlana Zeković, Aleksandar Bijelić.

U  Domu  kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi je održana Konstitutivna sjednica novog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. Sjednica je počela intoniranjem crnogorske i hrvatske himne. Nakon toga, članovi Vijeća su započeli radni dio i jednoglasnom Odlukom za predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća je izabran Zvonimir Deković, koji je tu funkciju obavljao i u prethodna dva saziva. Za potpredsjednike Vijeća  izabrani  su Ilija Janović i Darko Perić.

U Izvršnom odboru novog saziva Vijeća biće: Zvonimir Deković, Adrijan Vuksanović, Ilija Janović, Darko Perić i  Josip Gržetić.

Predsjednik HNV – a Zvonimir Deković izrazio je zahvalnost na ukazanom povjerenju te istakao da će se i dalje truditi opravdati povjerenje i raditi na unaprjeđenju položaja hrvatske zajednice u Crnoj Gori te brojnim kulturnim projektima predstavljati je na najbolji mogući način. Takođe je ukratko predstavio Plan i program  rada Vijeća do kraja godine. Osvrnuo se i na potporu Republike Hrvatske bez čije pomoći  brojni projekti ne bi bili realizovani

Na kraju, članovi Vijeća su se dogovorili oko tekućih pitanja te ukratko predstavili svoje planove za naredni period.

(saopštenje Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još