“Balkanski špijun“ večeras na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

 “Balkanski špijun“ večeras na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

Pozorišna predstva “Balkanski špijun”, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, u produkciji Narodnog pozorišta Beograd, biće izvedena sjutra veče sa početkom u 21 čas, na Ljetnjoj pozornici u Tivtu.

U predstavi igraju: Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Stojanović Glid, Кatarina Marković, Milutin Milošević, Vanja Milačić.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat, kompozitorka je Irena Popović Dragović, scenograf je Branko Hojnik, kostimografiju je uradila Ivana Vasić, scenski govor dr Ljiljana Mrkić Popović, a scenski pokret Anđelija Todorović. U predstavi sudjeluju i muzičari Vladimir Gurbaj (klarinet), Elio Rigonat (gitara), Ivan Mirković (harmonika) i Relja Derbogosijan (bubanj).

U fokusu nove verzije čuvene Kovačevićeve drame, koja je premijerno izvedena 1. oktobra 2018. godine na Sceni „Raša Plaović“, nalazi se tema društvene paranoje, medijska propaganda, proizvodnja straha i neprijatelja, sve što je u nju dodato je dokumentarna građa iz raznih medija, a svaki lik predstavlja paradigmu određenih stanja, profila, tendencija…

Od 21. avgusta, propisane su nove epidemiološke mjere IZJZCG, a svi posjetioci su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sledećih potvrda:

  • potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili vakciniciji jednom dozom vakcine protiv kovida-19;
  • potvrdu o negativnom PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata;
  • potvrdu da je osoba preboljela kovid-19 (u periodu ne kraćem od 14 i ne dužem od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);
  • potvrdu o negativnom brzom antigenskom testu na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati.
Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još